Keskustelu

Sampo / SKCCCTyöhyvinvointi1.4.2011 21.08
Työhyvinvoinnista puhutaan nyt, erityisesti vaalien alla, paljon.

Eläkeikää halutaan nostaa. Työssä pitäisi jaksaa kauemmin. Eläkkeelle pitäisi jäädä myöhemmin... Poliitikot muistavat jokaisessa lausunnossaan mainita, että työssäoloaikaa pitäisi kehittää "alusta, keskeltä ja lopusta!"

Kerro oma mielipiteesi. Miten työhyvinvointia voisi tai pitäisi kehittää ja miten työuria voisi tai pitäisi pidentää?

25vuotta vieläRe: Työhyvinvointi8.4.2011 10.34
Hyvä juttu tuo työhyvinvointi ja työurien pidentäminen samassa lauseessa. Olen työskennellyt yrityselämässä jo pitkään ja nähnyt sitä työhyvinvointia JA pahoinvointia. Välillä tuntuu, että miten tässä jaksat seitsemänkymmpiseksi töissä olla, kun moni kaatuu vierestä työssä uupumiseen, työn jatkumisen epävarmuuteen tai jatkuviin mutoksiin työpaikalla tai työn tekemisen malleissa ja velat painaa. Miten sitä työhyvinvointia voi parantaa kun tulospaineet on etusijalla? Menepä siinä sitten valittamaan, että on töissä huono olla...

JoneJytky27.4.2011 14.57
Vaalit oli ja meni ja iso jytky tuli. Saapa nähdä tuleeko muutosta työ hyvinvointiin.

KJEsimies vaihtui 26.5.2011 10.04
Meillä oli edellisen esimiehen aikana työpahoinvointia ja nujertamisen ilmapiiriä. Sittemmin esimies vaihtui, kun ei itse enää jaksanut, eikä tainnut olla esimiestyöstä kiinnostunutkaan. Nyt uuden esimiehen myötä on alkanut uudet tuulet ja opetellaan yhdessä olemista ja työtapoja, työntekijöidenkin mielipiteitä kuunnellaan ja se on meille tuonut sitä hyvinvointia.

KaisuRe: Työhyvinvointi28.5.2011 14.05
Sallivuuden ilmapiiriä työpaikoille, jotta porukka uskaltaa ottaa kuormituksensa esille ajoissa. Erilaiset osa-aikamahdollisuudet ja joustot käyttöön, joissa kunkin tarpeet ja elämäntilanteet huomioitaisiin nykyistä paremmin. Johtajien ja esimiesten jaksaminen ja toiminta paineenalaisena myös esille. Jos on itse uupunut ja ei hyväksy oman jaksamisensa rajallisuutta, vaikea sitä on hyväksyä toisessakaan.

EisenstangRe: Työhyvinvointi23.6.2011 13.05
Työhyvinvoinnista on tullut työpaikan ja arkipuheen retoriikkaa. Mitä on työhyvinvointi? Mihin työhyvinvointi perustuu?

Harmillista nykypäivän työelämässä on, että työhyvinvoinnista on tullut iso bisnes. Se kertoo ainakin sen, että ko. asiaan on työpaikoille herätty - tai saatu jonkinmoinen herätys. Valitettavan vähän eri organisaatiossa on kuitenkin osaamista arvioida "työhyvinvoinnin" alle kätkeytyvien teemojen tai asiasisältöjen arviointiin. Ja mikä kenties tärkeintä - vaikuttavuuden arviointiin. Jääkiekkovalmentajien puheista saadaan puhtia hetkellisesti työn tekemiseen ("kofeiinijytky"), mutta se ei välttämättä korjaa työpahoinvointia (eli syytekijää ei tavoiteta yhteistyön tai maalintekemisen puheilla!). Ehkä todellisimmat työhyvinvointiteot tehdään tarkastamalla työn tekemisen perusrakenteita ja panostamalla niiden vinoumien korjaamiseen. Se vaatii ammatillista otetta ja myös heittäymistä - sekä työn tekoa.

Sampo / SKCCCVastaus Eisenstangille27.6.2011 16.20
Terve. Olen samaa mieltä kanssasi: "Ehkä todellisimmat työhyvinvointiteot tehdään tarkastamalla työn tekemisen perusrakenteita ja panostamalla niiden vinoumien korjaamiseen. Se vaatii ammatillista otetta ja myös heittäymistä - sekä työn tekoa."

Hengennostatusluennoilla ja -tilaisuuksilla on paikkansa, mutta työhyvinvoinnista puhuttaessa ja sitä kehitettäessä pitäisi mielestäni nostaa avoimeen keskusteluun ja yhdessä työstämisen alle ainakin kolme näkökulmaa sekä hyvine että huonoine puolineen: 1) työn tekemisen tavat ja käytännöt, 2) ryhmän/työyhteisön kanssakäyminen, dynamiikka ja ilmpiiri ja 3) kunkin ryhmän jäsenen oma toiminta työyhteisön jäsenenä.

Tämä työskentely vaatii nimenomaan työskentelyä, itsensä likoon laittamista, avoimuutta ja ajan käyttämistä asioiden korjaamiseen ja onnistumisista oppimiseen. Kyse ei ole rakettitieteestä vaan enemmänkin asennemuutoksesta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: